زیرساخت فنی و مقررات ارز دیجیتال ملی آماده است

معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در کنفرانس بینالمللی مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی گفته است که بسترهای مقرراتی و فنی لازم برای کیف پول الکترونیکی، صدور رمزارز ملی و تدوین مقررات آماده است.
به گزارش ایمنا، مهران محرمیان در این کنفرانس اشاره کرد: تا سال 2008 رویکرد کلی این بود که بانکهای مرکزی دور از نظارت و وضع مقررات باشند تا عرصۀ نوآوری باز باشد و تنظیم روابط به بازیگران سپرده شود. نتیجۀ این رویکرد بحران سال 2008 بود و موجب تدوین قانون بازل 3 شد.
وی افزود: ما در ایران از این قاعده مستثنی نیستیم و برقرار تعادل و تناسب میان نظارت و نوآوری چالش مهمی است که با آن مواجه شدهایم. گرچه دائماً مورد انتقاد حامیان نوآوری و نهادهای نظارتی هستیم. اما واقعیت آن است که ما در بانک مرکزی دغدغۀ هردو حوزه را داریم. یعنی هم به دنبال ایجاد فضای لازم برای نوآوری در خدمات هستیم. هم باید جایگاه نظارتی بانک مرکزی برای ممانعت از لطمه خوردن به ثبات مالی را حفظ کنیم.
محرمیان در این کنفرانس به اقدامات متعددی که بانک مرکزی در حوزۀ نوآوری انجام داده پرداخت و افزود: از جمله اقداماتی که در این زمینه انجام شده، ایجاد بسترهای مقرراتی و فنی لازم برای کیف پول الکترونیکی، زیرساخت فنی رمزارز ملی و تدوین مقررات مربوط به آن، راهاندازی سامانههای جدیدی مانند پل، تدوین مقررات بانکداری باز و کمک به راهاندازی نئوبانکهاست.
و همچنین گفت که یکی از اقداماتی که بانک مرکزی با جدیت به دنبال آن است و اثر خوبی در زمینۀ نقش نظارتی برای فعالیتهای نوآورانه دارد، راهاندازی سند باکس رگولاتوری است. وی گفت: به دنبال آن هستیم که با راهاندازی سند باکس، امکان فعالیت محدود را برای طرحهای نوآورانه در یک محیط خاص فراهم آوریم، تا هم صاحبان طرح در یک محیط عملیاتی واقعی نقاط ضعف و قوت خود را بشناسند و هم ناظران امکان این را داشته باشند که مخاطرات طرحها را بررسی کنند.
منبع: ایمنا