شورای علمای اندونزی: رمز ارز حرام است!

شورای علمای اندونزی (MUI)، تحسینشدهترین نهاد علمی-اسلامی این کشور، با معامله ارزهای دیجیتال توسط مسلمانان در این کشور مخالف است، چون باور دارد که این دارایی، جزو داراییهای نوپای حرام است.
به گزارش رسانهِ سیانبیسی اندونزی، شورای علمای اندونزی پس از مجمع مشورتی علمایِ “Ijtima” که با حضور رییس MUI یعنی عصررون نیام سوله (Asrorun Niam Soleh) برگزار شد، این حکم را صادر کرد و خاطرنشان کرد که این تصمیم به برخی از دلایل اتخاذ شده است.
در بیانیه این شورا آمده: «با بررسیهای صورت گرفته، 3 حکم قانونی وجود دارد؛ اول اینکه استفاده از ارز دیجیتال به عنوان ارز قانونی حرام است زیرا بر خلاف قانون شماره 7 سال 2019 و مقررات BI شماره 17 در سال 2015 است.»
به گفته نیام سوله ارزهای دیجیتال در معرض خطر، آسیب، و حدسوگمانهایی هستند که همگی ریشه در قانون شرع ندارند.
رییس MUI همچنین درباره دلایل دیگر حرام اعلام شدن این ارزهای دیجیتال گفت که داراییهای دیجیتال پشتوانه فیزیکی و ارزش واقعی ندارند.
با وجودِ این مواضع، این نهاد گفته که ارزهای دیجیتال بهعنوان دارایی هایی که می توانند به عنوان کالا معامله شوند، قانونی است.
با این وجود، حرام اعلام شدن ارزهای دیجیتال توسط شورای علما، احتمالا بتواند طرز فکر برخی از اندونزیاییها را که به طور کامل از قوانین مذهبی پیروی می کنند، تغییر دهد.
اندونزی محل زندگی بیش از 250 میلیون مسلمان است که برخی از آنها احتمالا از این پس از سرمایهگذاری روی ارزهای رمزپایه خودداری کنند.
با توجه به این موضوع که این کشور به عنوان یک مرکزِ مطلوب برای فعالیتهای رمزنگاری شناخته شده و از هر 9 شهروند 1 نفر دارای داراییهای دیجیتالی است، ممنوعیتِ MUI میتواند بر این رشد تأثیر منفی بگذارد.
اما واقعیت این است که موضع گیریِ علمای مذهبی این کشور، یک گرایش جهانی اسلامی نسبتبه داراییهای دیجیتال نیست. نهادهای مسلمان زیادی وجود دارند که کمک های مالی در ارزهای دیجیتال را پذیرفتهاند و مشکلی با سرمایهگذاری در آن ندارند.
منبع: blockchain.news