مایکروسافت و علیبابا در اتریوم، سیستم ضدتکثیر غیرقانونی ایجاد میکنند

شرکت مایکروسافت به دنبال گسترش سیستم ضدتکثیر غیرقانونی بر شبکۀ اتریوم است. مایکروسافت همواره قربانی تکثیر غیرقانونی نرمافزار بوده است، به ویژه آنکه 99 درصد از شرکتهای چینی به صورت غیرقانونی از نرمافزارهای مایکروسافت استفاده میکنند و همین موجب کاهش قابلتوجهی در سود این شرکت شده است.
مایکروسافت از تحقیقات شرکت اینترنتی چینی علیبابا و دانشگاه کارنگی ملون (Carnegie Mellon University) استفاده میکند. این شرکت میگوید که سیستمی که به دنبال توسعهاش هستند، آرگوس یا “Argus” نام دارد و در بلاکچین عمومی اجرا خواهد شد و این امکان را فراهم میکند که افرادی که تکثیر غیرقانونی را گزارش میدهند، ناشناس باقی بمانند. مایکروسافت میگوید که باید میان حریم خصوصی و شفافیت تعادل به وجود آورد و این تعادل یکی از مهمترین چالشهای توسعۀ چنین شبکهای است.
آرگوس با استفاده از سیستم اثبات نشت (proof of leakage) این امکان را میسر میسازد که محتوای تکثیر شده به واسطۀ یک الگوریتم واتر مارک (watermark) به منبع اصلی بازگردانده شود، یعنی امکان گزارش دادن یک محتوا برای بیش از یک بار و بدون آنکه واقعا مالکش باشیم، وجود ندارد.
با توجه به دغدغههایی که دربارۀ هزینههای بالای تراکنش، یا کارمزدهای گس، در شبکۀ اتریوم وجود دارد، این تیم چندین عملیات رمزنگارانه انجام داده تا تضمین کند که هزینۀ گزارش تکثیر معادل هزینۀ ارسال 14 تراکنش انتقال اتر باشد.
مایکروسافت برای سالها قربانی تکثیر غیرقانونی نرمافزار بوده است. در سال 2018 استیو بالمر (Steve Ballmer) از این واقعیت شکایت میکرد که تنها 1 درصد از شرکتهای چینی برای استفاده از محصولات مایکروسافت هزینه دادهاند و این موجب شده که شرکت مایکروسافت سالانه 10 میلیارد سود خود را از دست بدهد.
منبع: forkast.news