30 مزرعۀ قانونی استخراج ارز رمزنگاری شده در ایران

30 مزرعۀ قانونی استخراج ارز رمزنگاری شده در ایران وجود دارد که مقامات ایران تاکنون برایشان مجوز صادر کردهاند. این مزرعههای استخراج کریپتو در مناطق مختلفی توزیع شدهاند، من جمله استان تهران. دولت ایران این اطلاعات را در حالی ارائه داده که از فعالیت غیرقانونی استخراجکنندگان در کشور جلوگیری کرده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران برای 30 مرکز استخراج کریپتوکارنسی مجوز صادر کرده است. یکی از مزارع استخراج در استان تهران واقع شده است. استان سمنان، با داشتن 6 مزرعۀ استخراج کریپتو، بیشترین تعداد مراکز قانونی را در خود جای داده است. استان البرز با داشتن 4 مزرعه استخراج ارز رمزنگاریشده در سومین رده قرار دارد و پس از آن استانهای مازندران، آذربایجان شرقی و زنجان قرار دارند.
این وزارتخانه همچنین 2579 مجوز تأسیس واحدهای صنعتی جدید را در سراسر کشور صادر کرده است که تعداد 305 مجوز مربوط به استان زنجان است. استان فارس با 262 مجوز، و آذربایجان غربی با 247 مجوز در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
ایران، دو سال پیش، استخراج کریپتوکارنسی را به عنوان یک فعالیت قانونی به رسمیت شناخت و برای واحدهایی که قصد ملحق شدن به این فعالیت را دارند، شیوهای برای صدور مجوز به وجود آورد. طبق یک گزارش، در تابستان گذشته 14 مزرعۀ استخراج بیتکوین تحت این مجوز فعالیت میکردند.
استخراجکنندگان قانونی در ابتدا در خصوص نرخ برق تخفیف میگرفتند و همین موضوع استخراج کریپتو را در ایران به یک فعالیت جذاب تبدیل کرده بود. اما با کمبود نیرو در سال جدید این وضعیت تغییر کرده است.
طبق برآوردهای دولت، مراکز مجاز استخراج روزانه 300 مگاوات برق مصرف میکنند؛ و استخراجکنندگان غیرقانونی به این متهم هستند که مصرف برقشان روزانه بیش از 2000 مگاوات است. طبق گزارش مرکز نیروی دولتی توانیر، کسری برق کشور بالغ بر 5000 مگاوات است. بر این اساس، سرانجام دولت تصمیم گرفت که استخراج کریپتو را تا 22 سپتامبر ممنوع کند.
در طول یک سال، نیروی انتظامی ایران تنها در استان تهران بیش 180 مزرعۀ استخراج را تعطیل کرده است. در ماه ژوئن، مقامات ایران 3000 واحد سختافزار استخراج غیرقانونی را ضبط کردند و هفتۀ گذشته نیز پلیس 7000 دستگاه استخراج را کشف و ضبط کرد.
منبع: news.bitcoin.com